Na obali Dunava, pri kraju Dunavskog keja u Zemunu, koji još uvek čuva duh minulih, boemskih vremena, smestio se restoran Kod Kapetana.

Dobri poznavaoci kuhinje uglednog beogradskog ugostitelja Dragana Martinkovića znaju da u ovom restoranu mogu uvek da nađu sveže plodove mora, specijalitete od morske i rečne ribe, kao i kulinarske specijalitete od divljači.

Morski program uključuje, između ostalog, prstace, gambore i ribu (rep od grdobe, list, fratar, zubatac, brancin, sanpjer, škarpina, kernja).

Kuvari restorana Kod Kapetana preporučuju specijalitete kao što su buzara sa prstacima i gamborima i hobotnica na kapetanov način (po specijalnim, još neotkrivenim receptima).

Od rečne ribe, primamljiva je somovina na žaru, somovina na mlinarski, dunavski smuđ na žaru i na smederevski način itd. Inače, svaki dan se spremaju ukusne čorbe (od rečne, morske ribe).

Ako ste ljubitelj mesa kuhinja restorana Kod kapetana ima i za vas bogat program: biftek, piletinu i ćuretinu na sto načina, teletinu na žaru i u raznim sosovima.

Posebna priča su lovački specijaliteti. Svakodnevno se služe: pašteta od zeca, pašteta od fazana kao predjelo, a od glavnih jela tu su fazan u sosu od pomorandže, patka u sosu od višnje, više vrsta gulaša (divlja svinja ili srna), špikovana ili rolovana srnetina.

Zbog svega ovoga, restoran kod Kapetana je definitivno jedan od restorana u Beogradu koje treba posetiti.

Rezervacije na telefon 069/5555-456 ili putem online rezervacija.

PROGRAM – RESTORAN KOD KAPETANA


Cetvrtak – Duo GitaraPetak – Duo GitaraSubota – Duo Gitara


ENTERIJER – RESTORANA KOD KAPETANA

LOKACIJA – RESTORANA KOD KAPETANA

Vasi podaci za rezervacijuVasi podaci za rezervacijuVasi podaci za rezervaciju